Duyurular
: FORUMDA
AKTIF
OLUN.
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Ara
Giriş Yap
Ziyaretçi
.Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
23 Mayıs 2012, 09:29:25
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Turk Cossacks Forum
>
Komedi - Kültür Sanat - Diger
>
Geyik Bölüm
>
DINI HIKAYELER
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: DINI HIKAYELER (Okunma Sayısı 605 defa)
Halo
TRO
Rütbe: Marquis
D?smanin D?smanimdir Dostun Dostumdur
DINI HIKAYELER
«
:
27 Kasım 2008, 16:45:37 »
Kabalikla hic bir yere varilmaZ
Zile evliy?s?ndan “Mustafa Kudd?s?” hazretleri, bir g?n sevdi?i bir gence;
- Evlad?m, insanlar?n kaybetti?ini bulmaya ?al??, buyurdu.
Delikanl? merak etti:
- O nedir ki hocam?
- Sevgi ve muhabbet evlad?m. Sertlikle bir yere var?lamaz. Sert insan, yaln?z kalmaya mahkumdur. Sen, insanlar? sevmeye ?al??.
Ve ekledi:
- Ayr?ca kimsenin kusurunu da g?rme.
Delikanl? sordu:
- Nas?l g?rmeyeyim hocam?
- ?ok kolay, buyurdu. Kar gibi ol mesela. Ben ?ahsen karl? havay? ?ok seviyorum. ??nk? kar, b?t?n k?t?l?kleri, pislikleri ?rt?yor, g?stermiyor. Sen de ?yle ol.
Kurtulabilmek i?in
Bir g?n de sohbetinde;
- Cehennemden kurtulman?n bir tek ?aresi vard?r, iki de?il, buyurdu.
Merak ettiler.
- O nedir efendim?
- Kurtulanlarla beraber olmakt?r, buyurdu.
Sordular yine:
- Kurtulanlar kimlerdir ki?
- Allah dostlar?, Ehl-i s?nnet ?limleridir. Bu b?y?k zatlar?n sohbeti, ele az ge?en n?metlerdendir.
- B?yle zatlar? bulamazsak? dediler.
- O zaman onlar?n kitaplar?n? okuyun, buyurdu. Kitap okumak da sohbet gibidir. Hem d?ninizi ??renirsiniz, hem de kalbiniz temizlenir.
Namaz? geciktirmeyin!
Bir g?n de sohbetinde;
- Karde?lerim, namazlar?m?z? geciktirmeden vaktinde k?lal?m, buyurdu.
Ve ilave etti:
- ?ocuklar?m?za da yemek ve i?mekten ?nce namaz?n ?nemini anlatal?m.
Sordular:
- Namaz, bu kadar m? m?him efendim?
- Elbette, buyurdu. D?nyada saadete, ?hirette Cennet n?metlerine kavu?mak iki ?eye ba?l?d?r.
- Onlar nedir ki? dediler.
- Birincisi, hakiki bir “?sl?m ?limi”ni tan?y?p onu sevmek ve onun g?sterdi?i yolda y?r?mektir.
- ?kincisi hocam?
- ?kincisi ise “be? vakit namaz”? zaman?nda ve dosdo?ru k?lmakt?r.
??yle bitirdi:
- D?nyada mescitlerde bulu?anlar, ?hirette Cennetlerde bulu?acak in?allah
Halo'in Imzasi
oO Ich bin nicht die Signatur, Ich Putz hier nur!!!
Halo
TRO
Ynt: DINI HIKAYELER
«
Yanıtla #1 :
27 Kasım 2008, 16:46:58 »
Arzu eden gelsiN
Muhammed Nas?h? Efendi, bir ara ?? g?n m?ddetle sevenlerinden birinin d?veti ?zerine hava de?i?ikli?i i?in ?aml?ca civ?r?ndaki Bulgurlu'ya gitti. Bulgurlu'ya geli?lerinin ilk gecesi, gece yar?s?ndan sonra tehecc?d namaz?n? k?ld?ktan sonra yan?nda bulunanlara;
- Bize bug?n ?sk?dar'a gitmek gerekiyor. Hizmeti yerine getirdikten sonra in??allah yine geliriz. Arzu eden bizimle gelebilir, buyurdu.
Sabah namaz?n? k?ld?ktan sonra ?sk?dar'a gelmek ?zere yola ??kt?. Yolda kar??s?ndan dervi? k?y?fetli biri geldi ve;
-Ben du?c?n?z da efendime gidiyordum. Derg?h?n?za vard?m. "Efendim hazretleri (y?ni siz) Bulgurlu'dad?r." dediler. ?ok ??k?r efendime burada kavu?tum. Size geli?imin sebebi, ?sk?dar'da B?lb?lderesi denilen yerdeki bir ma?arada, Nak?ibendiyye yolu mensuplar?ndan ??h Haydar ad?nda bir z?t vard?. Bu z?t kimsenin i?ine kar??mayan, haram i?lememek i?in insanlardan uzak ya?amaya gayret eden biriydi. ?mr?n?n sonuna do?ru bana; "Art?k d?ny? hay?t?m bitmek ?zeredir. Vef?t etti?imde cen?zemi y?kamak, namaz?m? k?lmak, kabre koymak ve telk?nimi vermek ?zere Nas?h? hazretlerinin vekil olmas?n? istirh?m ediyorum. Bu vasiyetimi unutma ve ba?kalar? yapmak isterlerse m?ni ol. Vef?t?m? ve vasiyetimi ona bildirmene l?zum yok. Ona Allah? te?l? bildirir." buyurdu. L?kin du?c?n?z i?g?z?rl?k yap?p kendili?imden geldim. Bu gecenin son ??te birinde vef?t etti, dedi.
Nas?h? hazretlerinin yan?nda bulunan talebeleri, onun bir ker?metini daha g?rd?ler. Vef?t eden z?t?n dedi?i gibi oldu. Nas?h? hazretleri talebeleriyle birlikte B?lb?lderesine geldi. Kabrini kazd?rd?.Cen?zesini y?kad?. Namaz?n? k?l?p, kabre koydu ve telk?nini verdi.
Halo'in Imzasi
Halo
TRO
«
Yanıtla #2 :
27 Kasım 2008, 16:48:19 »
Deli Kimdir, Kime Deli Denir Bilir Misiniz...... Peki Hi? Deli G?rd?n?zm??...
Allah dostlarindan Bayazid-i Bestami hazretleri bir g?n timarhanenin ?n?nden
ge?iyordu. Hakimlerden birisi de tokmakla havanda bir seyler d?v?yordu.
Bayazid-i Bestami hazretleri:
"-Ne yapiyorsun Hekimbasi?
-Delilere ila? hazirliyorum.
-Benim hastaligima da ila? olur mu?
-Hastaligin nedir?
G?nah hastaligi. Bir ila? biliyorsan tarif et.
-Hayir, ben g?nah hastaliginin ilacini bilmiyorum"
O sirada parmakligin arkasindan bir deli Bayazid-i Bestami'ye seslendi:
"-Gel baba gel senin hastaliginin ilacini ben biliyorum.
-S?yle bakalim seni dinliyorum.
-On dirhem tevbe k?k? ile on dirhem istigfar yapragi al. Bunlari kalb
havanina koy. Tevhid tokmagi ile d?v. Insaf eleginden ge?er. G?z yaslariyla
yogur. Ask firininda pisir. O macundan her g?n bes kasik al. Senin
hastaligindan eser kalmaz"
Bayazid-i Bestami bunlari dinledi. I?ini ?ekti ve:
"Hey gidi d?nya hey! Seni deli diye timarhanenin parmakliklari arkasina
koyanlar utansin!" dedi.
Halo'in Imzasi
Halo
TRO
«
Yanıtla #3 :
27 Kasım 2008, 16:49:22 »
EN SON S?Z
?mam Kaz?m (a.s) ?n annesi, ?mm? Hamide’nin g?z?, e?i ?mam Sad?k (a.s)’?n vefat? m?nasebetiyle, kendisini teselli etmek i?in gelmi? olan Ebu Basir’e ili?ince, g?zya?lar? akmaya ba?lad?. Ebu Basir’de, bir m?ddet a?lad?. ?mm? Hamide’nin a?lamas? durunca, Ebu Bas?r’e:
- ?mam’?n can ?eki?ti?i anda, haz?r de?ildin! Tuhaf bir mesele oldu.
- Ne meselesi?”
- ?mam?n hayat?n?n son anlar?yd?. ?mam ?mr?n?n son dakikalar?n? ge?iriyordu. G?zleri kapanm??t?. ?mam, ans?z?n g?zlerini a?t? ve “hemen ?imdi akrabalar?m ve yak?nlar?m?n hepsini toplay?n” buyurdu. Tuhaf bir (emir) istekti. B?yle bir vakitte ?mam, madem ki emir vermi?ti, biz de gayret ettik ve hepsini toplad?k. ?mam?n yak?nlar? ve akrabalar?ndan gelmemi? kimse kalmad?. Hepsi, bu hassas anda ?mam ne yapacak, ne s?yleyecek diye haz?rd?lar ve merakla bekliyord?.
?mam, hepsini haz?r g?r?nce toplulu?u kar??s?na alarak:
- Bizim ?efaatimiz namaz?na ?nem vermeyen kimselere asla nasip olmayacakt?r” buyurdu.
Halo'in Imzasi
Halo
TRO
«
Yanıtla #4 :
27 Kasım 2008, 16:49:43 »
Endonezya nas?l M?sl?man oldu?
Kendi halinde bir t?ccard?. Bir g?n kuma?lar? gemiye y?kledi. Endonezya'ya gitti, oraya yerle?ti. ??ini orada devam ettirdi. Kuma?lar? kaliteliydi. Tam da halk?n arad??? cinstendi. Kendisi de kanaat sahibi bir insand?. Kazanc? az olsun, temiz olsun d???ncesindeydi. Bir g?n ge? geldi i? yerine. Eleman iyi bir k?r elde etmi?ti satt??? mallardan. Merak etti, sordu:
- Hangi kuma?tan satt?n?
-?u kuma?tan efendim.
-Metresini ka?a verdin?
-On ak?eye.
-Nas?l olur?" diye hayret etti,
-Be? ak?elik kuma?? on ak?eye nas?l satars?n? Bize hakk? ge?mi? adamca??z?n. G?rsen tan?r m?s?n onu?
Eleman gitti, m??teriyi buldu, getirdi. D?kkan sahibi m??teriyi kar??s?nda g?r?r g?rmez, hel?llik istedi ve fazla paray? m??teriye uzatt?. M??teri ?a??rm??t?. B?yle bir durumla ilk defa kar??la??yordu.
-Ne demekti hakk?n? hel?l et?
Olay k?sa s?rede dilden dile dola?t?. ?ok ge?meden kral?n kula??na kadar vard?. Sonunda kral kuma? t?ccar?n? saraya ?a??rd?. Kral sordu:
-Sizin yapt???n?z bu davran??? daha ?nce biz ne duyduk, ne de g?rd?k. Bunun asl? nedir?
-Ben, dedi t?ccar, bir M?sl?man'?m. ?sl?m dini b?yle emreder. M??terinin bana hakk? ge?mi?ti. Dolay?s?yla kazanc?ma haram girmi?ti. Ben sadece bir yanl??? d?zelttim.
Kral,
-?sl?m nedir, M?sl?manl?k nedir? gibi pe? pe?e sorular sordu. Birer birer sorular?n? cevaplad?. Kral ilk defa duyuyordu b?yle bir dinin varl???n?. Fazla zaman ge?irmeden ?sl?m'? kabul etti. Daha sonra k?sa s?re i?inde de halk M?sl?man oldu.
250 milyonluk n?fusa sahip olan bug?nk? Endonezya'n?n M?sl?manl??? kabul etmesindeki s?r sadece be? ak?elik kuma?t?. Yap?lan tek ?ey vard? sadece: ?nand??? gibi ya?amak, sahip oldu?u g?zellikleri ?evresiyle payla?makt?. Efendimizin m?jdesi herkese a??k: "Do?ru ve g?venilir t?ccar, k?yamet g?n?nde peygamberler, s?dd?klar (do?rular) ve ?ehitlerle beraberdir." Yani, as?l etkili olan s?z dili de?il, hal diliydi. Konu?maktan ?ok ya?amakt?. Anlatmaktan ziyade davran?? dilinin devreye girmesiydi.
Halo'in Imzasi
Halo
TRO
«
Yanıtla #5 :
27 Kasım 2008, 16:50:33 »
D???nen sahip oldu?u nimetin fark?na var?r
?sa aleyhisselam bir a?ac?n alt?nda dua eden birini g?rd?. Dikkatlice bakt???nda adam?n ayaklar? y?r?meyen bir k?t?r?m oldu?unu anlad?. ?ki g?z? de g?rm?yordu. V?cudunda ise baras hastal??? oldu?u anla??l?yordu. Ama adam b?t?n bunlara ra?men ellerini kald?rm?? mutluluktan u?acakm?? gibi dua ediyordu: – Ey nice zenginlere vermedi?i nimeti bana ikram eden Rabbim! Sana a?a?lar?n yapraklar? say?s?nca ??k?rler olsun!.. Hazret-i ?sa k?t?r?m adama yakla?t?:
– Aya??n y?r?m?yor, g?z?n g?rm?yor. Bedenin de s?hhatli g?r?nm?yor? Buna ra?men ?o?u zenginlere verilmeyen nimetlerin sana verildi?ini d???nmekte, bunun i?in de b?y?k bir mutlulukla ??kretmektesin. Hangi nimettir nice zenginlere verilmedi?i halde sana verilen?
Kapal? g?zleriyle sesin geldi?i yana y?nelen k?t?r?m adam dedi ki:
– Efendi! Allah bana ?yle bir kalp vermi? ki, o kalple Onu tan?yorum. ?yle de bir dil vermi? ki, o dille de ona ??krediyorum. Halbuki, d?nyan?n serveti elinde olan nice zenginler var ki, kalbinde Onu tan?ma sevinci, dilinde de Ona ??kretme mutlulu?u yoktur. Ama gel g?r ki, ayaklar? topal, g?zleri k?r, bedeninde hastal?klar bulunan bu k?t?r?m adama Rabbim, bu sevgiyi ihsan eylemi?, bu nimetin fark?na varma tefekk?r?n? nasip eylemi?. ??te bunu d???n?nce kendimi tutam?yor da:
– Nice zenginlere vermedi?i nimeti bana veren Rabbim! Sana a?a?lar?n yapraklar? say?s?nca ??k?rler olsun! Diye te?ekk?rden kendimi alam?yorum.
Kafa g?z? kapal? da olsa kalp g?z? a??k olan bu adama yakla?an ?sa aleyhisselam:
– Ver ?u elini ?yle ise! diyerek elinden tutar, e?ilerek g?rmeyen g?zlerinden ?per.
Peygamberin dudaklar?n?n de?di?i g?zler an?nda a??l?r. Kar??s?ndakinin ?sa aleyhisselam oldu?unu g?r?nce heyecanlanan adam:
– Sen ?u ?l?leri dirilten, hastalara ?ifalar bah?eden mucizelerin sahibi Peygamber de?il misin? der. ?sa Peygamber:
– Belli olmuyor mu? deyince:
– G?zlerimden belli oluyor da ayaklar?mdan hen?z belli de?il, der. Tebess?m eden Hz. ?sa:
– Sen hele bir aya?a kalkmay? dene! Deyince, silkinen k?t?r?m adam dimdik aya?a kalkar.
Ayaklar? ?zerine dikilebildi?ini anlay?nca s?yledi?i ilk s?z? ?u olur:
– Ey Allah?n Nebisi, sendeki bu mucizeler de O’ndan de?il mi? ?yle ise izin ver de ge? kalmayay?m, O’na ??kredeyim, diyerek hemen yere iner, ba??n? secdeye koyar ve der ki:
– Rabbim! Seni tan?yan bir kalple, ??kreden bir dil nimetinin ??kr?n? yapmaktan acizken, ?imdi g?ren bir ?ift g?zle, y?r?yen iki de ayak da l?tfettin. Art?k bilemiyorum nas?l ??kretmem gerekiyor bu e?siz nimetler kar??s?nda?
Bu s?rada ?evreden toplanan halk, g?sterdi?i bu mucizelerden dolay? ?sa aleyhisselam?n elini ?pmek isterler. Ama Allah?n Nebisi i?aret eder:
– Benim de?il secdedeki ?u k?t?r?m adam?n elini ?p?n!..
Derler ki:
– Onu secdeye indiren nimetlere biz ba?tan beri sahibiz. Ama hi? birimiz onun duydu?u gibi bir mutluluk duymad?k.
– ?yle ise, der, tefekk?r edin, siz de d???n?n.
S?z?n? ??yle ba?lar Allah?n Nebi’si:
– D???nen sahip oldu?u nimetin fark?na var?r. D???nmeyen ise kendisini mahrumiyette san?r!
Halo'in Imzasi
Halo
TRO
«
Yanıtla #6 :
27 Kasım 2008, 16:51:23 »
Muhyidd?n-i Arab? (kuddise s?rruh) hazretlerinden:
Fakirin biri, bir a?a? dibinde g?lgelenmekte olan Hz. Ali (r.a.)'ye gelir, ihtiya?lar?n? arz eder:
- ?oluk-?ocuk s?k?nt? i?indeyim, ne olur bana biraz yard?mda bulunun, der.
Hz. Ali (r.a.) hemen yerden bir avu? kum al?r, ?zerine okumaya ba?lar. Sonra da avucunu a?ar ki, kum tanecikleri alt?n k?l?eleri h?line gelmi?...
- Al, der fakire. ?htiyac?n? kar??la!
Fakirin g?zleri yerlerinden f?rlayacak gibi olur:
- Allah a?k?na s?yle y? Em?re'l-m?'min?n! Ne okudun da kum tanecikleri alt?n oluverdi? der. Hz. Ali (r.a.) anlat?r:
- Kur'?n-? Ker?m, F?tiha s?resine gizlenmi?tir. Bende Kur'an-? Ker?m'i okudum, yani F?tiha s?resini okudum bu kumlara...
Bunu ??renen fakir durur mu? O da bir avu? kum al?r ve ba?lar okumaya. Okur, okur, okur... Ama kumlarda bir de?i?iklik yoktur. Alt?n filan olmuyor, aynen duruyor.tekrar gelir ve ?mam Ali kerremall?h? vecheh? hazretlerine:
- Ben de okudum, ama bir?ey de?i?miyor; kumlar alt?n olmuyor, der. Em?r?'l- M?'m?nin Hz. Ali (r.a.) boynunu b?ker, mahcup bir ed? ile cevap verir:
- Ne yapay?m, der. Du? ayn? du?; ama, okuyan a??z ayn? de?ildir! Du? tamam; l?kin, okuyan?n ihl?s? ve tevecc?h? tamam de?ildir!..
??te b?t?n mesele buradad?r. Okuyan?n ihl?s?nda ve tevecc?h?nde... Ayn? du?; ayn? ?man, ayn? ?hl?s ve ayn? tevecc?hle okunacak ki, ayn? netice elde edilebilsin. Yoksa kumu alt?n yapmak gibi bir iksire sahip olabilmek m?mk?n olmaz
Halo'in Imzasi
Halo
TRO
«
Yanıtla #7 :
27 Kasım 2008, 16:52:48 »
Cuma namaz?ndayd?k. Sa? taraf?mda ya?l? bir adam, onun sa??nda ise tek ki?ilik bo? yer vard?. Ya?l? adam, farza kalkarken arkaya d?nd? ve bo?lu?un gerisinde duran 13 14 ya?lar?ndaki gence: Saf'? doldur evlad, dedi. Gel yan?ma. ?ocuk, mah?up bir ifadeyle: M?mk?nse burada k?lmak istiyorum, diye kekeledi. Oraya ba?kas? ge?ebilir. Ya?l? adam, ?ocu?un ?zerinde bulundu?u uzun t?yl? ye?il hal?y? g?stererek: Ne o dedi. Yoksa oras? daha yumu?ak diye mi gelmiyorsun? Ve ?fkeyle devam etti: Anne kuzusu ne olacak... Namaz bitti?inde, ya?l? adam?n Cuma's?n? tebrik ettim. Arkadaki gen? de gelerek onun elini ?pt?. Adam, s?ylediklerine ?oktan pi?man olmu?tu. Delikanl?n?n nurlu yanaklar?n? ok?arken: Sana "anne kuzusu" dedi?im i?in kusura bakma yavrum dedi.Bir anda a?z?mdan ka?t? i?te... ?ocu?un g?zleri dolu doluydu. Ba??n? yere e?erken: S?ylediklerinizde hakl?s?n?z efendim, dedi. ?zerinde namaz k?lmak i?in ?srar etti?im hal?, vefat etti?inde annemin tabutuna ?rt?lm??t?. Orada secdeye kapand???mda, sanki beni kucaklam?? gibi oluyor da...
Halo'in Imzasi
Halo
TRO
«
Yanıtla #8 :
27 Kasım 2008, 16:53:26 »
DUA ???N R?CA Bir ?ah?s, heyecan ve ?st?rapla, ?mam Sad?k (a.s)?n huzuruna gelerek:
- Ne olursunuz efendim, Allah'a bana daha fazla r?z?k vermesi i?in dua da bulunun, ??nk? ?ok yoksulum, dedi.
?mam:
-Hay?r, asla dua edemem buyurdu.
-Ni?in edemezsiniz efendim?
-Zira Allah bu i? i?in bir yol tayin etmi?tir; r?zk pe?inden ko?un ve onu elde edin diye de emir buyurmu?tur. Halbuki sen evinde oturup, dua etmek suretiyle, r?zk?n senin pe?inden gelmesini istiyorsun.
Halo'in Imzasi
-KinG-
[kIngSofWaR]
1453 ELITE
Rütbe: Duke
т?як?и т?яктєи вαѕкα ∂σѕтυ уσктυя...!!
«
Yanıtla #9 :
17 Ocak 2009, 14:15:07 »
nerden buldun lay ?
-KinG-'in Imzasi
ƒαякιмιz тαяzιмιz вιzιм ∂єℓιкαиℓι σℓмαмιz уα кαи кυѕтυяυяυz уα тαм ѕυѕтυяυяυz вυ нυѕυѕтα иє кυяαℓ иє∂є кяαℓ тαиιяιz..!
-KinGsOfWaR-
www.kow-clan.tr.gg
Halo
TRO
«
Yanıtla #10 :
17 Ocak 2009, 19:15:53 »
Alıntı sahibi: -KinG- üzerinde 17 Ocak 2009, 14:15:07
nerden buldun lay ?
kendim yazdim :P
Halo'in Imzasi
-KinG-
[kIngSofWaR]
1453 ELITE
Rütbe: Duke
т?як?и т?яктєи вαѕкα ∂σѕтυ уσктυя...!!
«
Yanıtla #11 :
17 Ocak 2009, 21:27:16 »
oha masallah
-KinG-'in Imzasi
ƒαякιмιz тαяzιмιz вιzιм ∂єℓιкαиℓι σℓмαмιz уα кαи кυѕтυяυяυz уα тαм ѕυѕтυяυяυz вυ нυѕυѕтα иє кυяαℓ иє∂є кяαℓ тαиιяιz..!
-KinGsOfWaR-
www.kow-clan.tr.gg
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
Yazdır
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------