Duyurular
: Klan Leader: Salih, Süleyman, Erdi, Arif
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Ara
Giriş Yap
Ziyaretçi
.Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
23 Mayıs 2012, 10:16:04
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Turk Cossacks Forum
>
Komedi - Kültür Sanat - Diger
>
Geyik Bölüm
>
Haberler
>
Obama soyk?r?m ifadesini kulland? m??
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: Obama soyk?r?m ifadesini kulland? m?? (Okunma Sayısı 241 defa)
.: кιηgѕιzє :.
صالح
Rütbe:
KING
ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol
Obama soyk?r?m ifadesini kulland? m??
«
:
25 Nisan 2009, 09:22:04 »
Ermenistan ve Ermeni diasporas?n?n soyk?r?m olarak adland?rd?klar? 1915 olaylar?n? and??? 24 Nisan 1915’in y?ld?n?m?ne ili?kin Obama ?u a??klamay? yapt?.
ABD Ba?kan? Barack Obama, 24 Nisan ba?kanl?k a??klamas?nda, 1915 Ermeni olaylar? i?in ''soyk?r?m'' nitelemesini kullanmad?.
Barack Obama, 1915 Ermeni olaylar? anma g?n?nde yay?nlad??? a??klamada, ''94 y?l ?nce, 20. y?zy?l?n en b?y?k katliamlar?ndan biri ba?lad?. Her y?l, Osmanl? ?mparatorlu?u'nun son g?nlerinde 1.5 milyon Ermeni'nin katledilmesi veya ?l?me y?r?mesini an?yoruz'' dedi.
Obama, soyk?r?m s?z?n? kullanmad? ve T?rk?e'ye ''b?y?k felaket'' olarak ?evrilen Ermenice ''Meds Yeghern'' s?z?ne yer verdi. Barack Obama, ''Ermeni halk? bizim kalplerimizde ya?ad??? gibi, 'b?y?k felaket' de, bizim an?lar?m?zda ya?amal?'' diye konu?tu.
ANKET: Obama 'Soyk?r?m' yerine 'B?y?k felaket' ifadesini kullanarak hangi taraf? memnun etti?
''Tarihin, ??z?lmedik?e a??r bir y?k olabilece?ini'' ifade eden ABD Ba?kan?, a??klamas?nda, ''1915'in korkun? olaylar?n?n insano?lunun kendi t?r?ne insani olmayan tutumunun karanl?k olas?l???n? hat?rlatt???n? ve ge?mi?i g?zden ge?irmenin uzla?ma y?n?nde kuvvetli bir vaadi de i?inde bar?nd?rd???n?'' bildirdi.
Obama, T?rkiye'deki konu?mas?nda da s?yledi?i gibi, 1915 olaylar?na ili?kin g?r??lerini tutarl? bir bi?imde ifade etti?ini ve bu tarihe ili?kin g?r???n?n de?i?medi?ini a??klamas?nda bir kez daha tekrarlad?. ABD Ba?kan?, kendi ilgisinin, ''ger?eklerin tam, samimi ve adil'' olarak ortaya ??kar?lmas?nda oldu?unu kaydetti.
Barack Obama, Ermeni ve T?rk halklar? a??s?nda bu y?nde ilerlemek i?in en iyi yolun ?imdi, ileriye gidebilme ?abalar?n?n bir par?as? olarak, ge?mi?in ger?eklerine yan?t vermek oldu?unu da dile getirdi.
Obama, ''T?rk ve Ermeni halklar?n?n, bu ac?l? tarih ?zerinde d?r?st, a??k ve yap?c? bir bi?imde ?al???lmas? ?abalar?n? kuvvetle destekliyorum. Ermeniler ve T?rkler aras?nda ve T?rkiye i?inde cesur ve ?nemli diyaloglar ger?ekle?tiriliyor. Ayn? zamanda T?rkiye ile Ermenistan'?n ikili ili?kilerini normalle?tirme ?abalar?n? kuvvetle destekliyorum'' dedi.
ABD Ba?kan?, ?svi?re'nin g?zetimi alt?nda iki h?k?metin, bir ?er?eve ve ili?kilerin normalle?tirilmesine y?nelik yol haritas?nda anla?t?klar?n? belirterek, ''Bu ilerlemeyi takdir ediyorum ve iki h?k?mete de s?zlerini yerine getirmeleri ?a?r?s?nda bulunuyorum'' ifadesini kulland?.
Obama, ''Ermenistan ve T?rkiye birlikte bar????, ?retken ve refah i?inde bir ili?ki kurabilir. Ve birlikte, Ermeni ve T?rk halklar?, kendi ortak tarihlerini kabul edip, ortak insanl?klar?n? kabul ettikleri zaman daha g??l? olacaklard?r. Hi?bir ?ey, 'b?y?k felaket' ile kaybedilenleri geri getiremez'' dedi.
Ermeniler'in son 94 y?lda dinamizm, dayan?kl?l?k ve yetenekleri sayesinde, kendilerini yok etmeye ?al??anlara kar?? direndiklerini belirten Obama, ABD'nin de, 1915'ten sonra bu ?lkeye g?? eden Ermeni as?ll? Amerikal?lar'?n topluma yapt??? katk?larla zenginle?ti?ini kaydetti.
Obama, ''Bug?n, dostluk, dayan??ma ve derin sayg? duygular?yla her yerdeki Ermeniler'in yan?nda duruyorum'' ifadesiyle a??klamas?n? tamamlad?.
Uzmanlar bu tan?mlaman?n da Ermenilerin kabul etti?i bir ifade oldu?u belirtiliyor.
CNNT?rk D?? Politika Dan??man? Yal?m Eralp Obama'n?n soyk?r?m dememesine kar??n s?zlerinin ABD'nin ?nceki ba?kanlar?ndan ?ok daha a??r ifadeler i?erdi?ini belirterek T?rkiye'nin bu olay? hukuki yollardan sonu?land?rmas? gerekti?ini savundu. Eralp bu ifadenin Ankara'da beklentilerin ?zerinde bir a??klama olarak g?r?lebilece?ini belirtti.
T?RK?YE- ERMEN?STAN - AZERBAYCAN TARTI?MASI
HaberT?rk'te g?ndeme de?erlendiren Emekli B?y?kel?i N?zhet Kandemir T?rkiye'nin izledi?i politikan?n bir se?enek oldu?unu bunun ilerletilmesi gerekti?ini belirterek "T?rkiye'nin izledi?i politikada en b?y?k hata gizli diplomasidir. Bu diplomasinin y?r?t?ld??? d?nemde Azerbaycan'a yeterli a??klama yap?lmad???n?n ortaya ??kt???n? s?yledi.
Taraf Gazetesi d?? politika yazar? Temel ?skit, T?rkiye ile Ermenistan aras?ndaki pakette s?n?rlar?n a??lmas?, Ermenistan ile birlikte komisyon kurulmas?n?n g?ndeme geldi?ini savundu. ?skit Azerbaycan'?n ??k???n?n ard?nda ise kendisinin g?r??melerde aktif hale gelmek istemesi ve Karaba?'? g?r??melerin merkezine oturtmak istemesinden kaynakland???n? savundu.
ANKET: Obama 'Soyk?r?m' yerine 'B?y?k felaket' ifadesini kullanarak hangi taraf? memnun etti?
http://www.haber7.com/haber/20090425/Obama-soykirim-ifadesini-kullandi-mi.php
.: кιηgѕιzє :.'in Imzasi
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
Yazdır
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------